Hotel Batihan

Omgeving

Er is genoeg te doen in de nabije omgeving. Hieronder hebben wij een aantal interessante plaatsen op een rij gezet waar u heen kunt gaan.

Om te beginnen ligt het centrum van Kusadasi op slechts 6 kilometer van het resort en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. In Kusadasi valt de Turkse cultuur meteen op. In de middag kunt u daar markten en speciaalzaken aantreffen. Turkse lekkernijen zijn goed vertegenwoordigd en het zijn er simpelweg teveel om op te noemen. In het centrum treft u restaurants aan met verschillende keukens, terrasjes en winkels waar u terecht kunt voor souvenirs, cadeaus en andere leuke spullen,

In de omgeving is nog meer te doen, zoals het National Park, het Adaland aquapark voor een open lucht waterparadijs, het Adaland Dolphinpark waar mensen en dolfijnen samenkomen om u een spectaculaire show te geven, en het Adaland Seapark. Wij adviseren u om een middag uit te trekken voor elk van deze uitstapjes. Informeer bij de receptie naar andere uitstapjes in de nabije en verre omgeving.

Geschiedenis en archeologie

Het stadje Ephesus was in eeuwenoud tijdperk het centrum van reizigers en handel.  Gelegen aan het Egeïsche zee aan de Cayster riviermond was deze oude stad ooit het handelsknooppunt voor watertransport van Babylon, het noorden van Smyrna en Meander Valley.

Op 9 kilometer van Selcuk op het hoogste topje van de BulBul berg, ligt The House of Virgin Mary. Volgens de legende van St. John heeft de heilige maagd Maria zes jaar na het kruisigen van Jezus haar laatste dagen hier doorgebracht.

Op de grenzen van Caria, Lyxia en Phrygia bestond ooit een stad die is ontstaan rondom de Pamukkale (Hierapolos). De natuurlijke en warme waterbron, waar men in kan baden, wordt vandaag nog steeds druk bezocht vanwege haar vermeende helende werking.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 304 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen